Logo rijschool rich

Over RijschoolRich

Auto –en motor rijschool Rich is een dynamische rijschool, waar je terecht kunt voor je rijbewijs in zowel de categorie B (personenauto) als de categorie A(motor). Wij zijn een kleine rijschool waardoor je verzekerd bent van een persoonlijke begeleiding tijdens de gehele opleiding. Al vanaf 16,5 mag je beginnen met je auto rijbewijs, Vanaf je 17e mag je al afrijden. Je theoriecertificaat blijft 1.5 jaar geldig.

Je theoriecertificaat heb je nodig op de dag van je praktijkexamen. In samenwerking met een collega rijschool worden theorie cursussen met aansluitend een examen verzorgd. Met 2toDrive kun je vervroegd je rijbewijs halen en onder begeleiding van een coach rijervaring op doen.

Voor deelname aan het theorie-examen moet u minimaal 16 jaar zijn, voor de rijlessen minimaal 16,5 jaar Vanaf 17 jaar mag je rijles nemen op een lichte motor, een lichte motor heeft een vermogen van maximaal 11 kW.
Ook mag je vanaf 17 jaar het theorie-examen motor doen. Voor het praktijkexamen moet u minimaal 18 jaar zijn. Vanaf 21 jaar mag je lessen en examen doen op een zware motor, Een zware motor heeft een vermogen van minimaal 35 kW. Je behaalt dan een rijbewijs A met de aantekening code 80. Je mag dan de eerste 2 jaar, of tot je 24e een middel zware motor rijden, dit is een motor met een vermogen tussen de 11kW en 35 kW.

Na 2 jaar vervalt de aantekening code 80 en mag u op alle zware motoren rijden. Bent u nog geen 24 als de code vervalt? Dan moet u bij uw gemeente een nieuw rijbewijspasje aanvragen zonder de aantekening.
Eerst doet u het praktijkexamen voertuigbeheersing (bijzondere verrichtingen). Daar heeft u een “Eigen verklaring” en een geldig theoriecertificaat of autorijbewijs (B) voor nodig. Daarna doet u het praktijkexamen verkeersdeelneming. U moet geslaagd zijn voor het praktijkexamen voertuigbeheersing. Ook heeft u een geldig theoriecertificaat nodig.
Ook voor de motortheorie kan in samenwerking met een collega rijschool een cursus met aansluitend een examen worden verzorgd.

Meteen contact? 06 - 250 556 83

Contact

Saskerstraat 31

1831CW Koedijk

M: 06 - 250 556 83

E: info@rijschool-rich.nl


NL62 INGB 0006 5646 40

KvK: 6077 1372